I u francuskoj Ligue 1 ovoga vikenda igra se zadnje jesensko kolo, a najjača utakmica na rasporedu je u nedjelju navečer - sastaju se Marseille i St. Etienne. Marseille je tijekom studenog dosta oscilirao i bilježio slabije rezultate, no u zadnja četiri kola upisao je tri pobjede i ponovo se primaknuo samom vrhu tablice. Trenutno tri kluba - PSG, Lyon i Marseille sjede na vrhu tablice s jednakim brojem bodova pa će zadnje jesensko kolo donijeti odluku o prvaku polusezone.

Povratak Marseilla u formu koincidira s povratkom na teren njihovog najboljeg igrača, Gignaca. Bez tog rasnog strijelca Marseille je igrao tijekom studenog (zbog ozljede), a čim se Gignac vratio OM je krenuo s pobjedama. Gignac je u prošlom kolu protiv Toulousa zabio pobjedonosni gol i to odigravši tek drugo poluvrijeme te je tako na najbolji mogući način potvrdio koliko je važan za Marseille.

St. Etienne je odlično igrao sve do kraja studenog, a prijelomni moment za njihovu formu bila je kup utakmica protiv PSG-a koju su dobili boljim izvođenjem penala. Nakon tog susreta St. Etienne je odigrao četiri prvenstvena susreta tijekom kojih je uzeo samo dva boda - gubili su od Lorienta i što posebno boli, od najvećeg rivala Lyona. Zanimljiv je podatak da St. Etienne u zadnjih pet susreta nije postigao ni jedan gol, pa u neefikasnosti valja tražiti razloge pada njihove forme.

Hoće li se Marseille pobjedom dokopati naslova polusezone i hoće li St. Etienne napokon zabiti gol, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.