Navigation Content

Za šaku dinamita

Za šaku dinamita

Giù la testa

James Coburn i Rod Steiger u neobičnoj crnohumornoj priči glasovitog majstora špageti vesterna Sergia Leonea

INFO

Redatelj Sergio Leone

GlumciRod Steiger, James Coburn, Romolo Valli, Jean Michael Antoine, Vivienne Chandler, David Warbeck

Sažetak

Različiti životni putovi meksičkoga razbojnika (Rod Steiger), koji sa svojom mnogobrojnom obitelji napada putnike i sanja o velikoj pljački, te irskoga revolucionara Johna A. Mallonyja (James Coburn), vještog profesionalca sa svim vrstama eksploziva, slučajno se susreću, a zatim i neočekivano spajaju u matici ustanka meksičkih seljaka predvođenih Panchom Villom.

Dvojica koji se isprva nalaze na suprotnim stranama na kraju će postati nerazdvojni prijatelji i suborci...

Film "Za šaku dinamita" dio je takozvane "američke trilogije" (uz "Bilo jednom na Divljem zapadu" i "Bilo jednom u Americi") Sergia Leonea, redatelja koji je udahnuo novi život specifično američkom žanru i zauvijek ušao u povijest filma kao otac špageti-vesterna.

Riječ je o priči bogatoj događanjima i dosjetkama o dvojici desperadosa, Meksikancu i Ircu, koji stjecajem okolnosti postaju sudionici zapatističkog prevrata. Kad se pojavio u kinima, 1971. godine, film je naišao na velik odaziv gledatelja i postigao zapažen komercijalni uspjeh.

Uz majstorsku Leoneovu režiju, uspjehu filma pridonijeli su Rod Steiger i James Coburn u glavnim ulogama. Obojici je Leone pružio priliku da istaknu ono u čemu su uvijek bili posebno dobri i po čemu će ih filmoljupci uvijek pamtiti - Steiger svoju dojmljivu mimiku i anticipaciju reperskoga prosipanja rečenica izgovorenih urlajućim tonom, a Coburn šarm hladnokrvnoga revolveraša lica izboranog prerijskim vjetrom, te smisao za komične detalje.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...