Najljepše iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, Fiorentina, jesenski dio prvenstva okončat će na Siciliji utakmicom protiv Palerma. Viole iz Firenze su odlično odigrale prvi dio sezone - samo su tri puta poraženi, uzeli su devet pobjeda i veći dio polusezone odigrali su na vrlo visokom nivou, što im je donijelo potpuno zasluženo visoko četvrto mjesto na tablici.

Fiorentina izgleda spremna napraviti i daljnji iskorak i napasti drugo ili treće mjesto na tablici, no da bi to ostvarili, morat će pobjeđivati u serijama. Fiorentina iza sebe ima dvije pobjede - protiv Siene u prvenstvu i protiv Udinesea u kupu, a trobodom na Siciliji bi na pravi način zaključili jesen u Serie A. I Palermo je zadnji susret igrao protiv Udinesea - prošlog vikenda za malo su se osladili pobjedom na Friuliu, no u smiraju utakmice ukazao se, a tko drugi nego Antonio Di Natale i zabio za izjednačenje. Palermo igra groznu sezonu i trenutno se nalazi samo bod iznad zone ispadanja.

Sicilijanci su u prvih 17 kola samo tri puta pobijedili, a u zadnjih šest kola osvojili su gotovo pola svojih ovosezonskih bodova. Palermo je hirovita momčad koja vrijedi više nego što pokazuje, no protiv ozbiljne i vrlo organizorane Fiorentine teško će do pobjede. Hoće li se netko osladiti trobodom ili će doći do podjele bodova, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.