Danny Glover i Sergej Trifunović u gruboj, okrutnoj, brutalnoj i tjeskobnoj drami o mračnoj strani New Yorka, prljavog i opasnog grada siromašnih i opasnih, ratnih izbjeglica, zločinaca i kurvi

Box (Sarita Choudhury), vlasnica jednog od njujorških taksija, mora biti odlučna i okrutna jednako kako je i život na njujorškim ulicama okrutan prema njoj. Zaredala su se ubojstva i pljačke taksista, pa nema dovoljno vozača. Čeka posudbu banke kako bi poduzeće preživjelo.

To je jedini razlog zašto još uvijek trpi novog vozača Rashu (Sergej Trifunović), koji je, u pet tjedana koliko radi, imao pet sudara. Rasha je Bosanac i samo sa svojim zemljacima otvoreno razgovara. U Bosni mu je ostala obitelj, od koje je malo njih preživjelo. Ima i sina.

Život na njujorškim ulicama okrutan je prema siromašnima. Krv ubijenog taksista Indijca, iza kojega je ostala mlada udovica s malim djetetom, očisti se iz vozila i taksi preuzima drugi vozač, živi se dalje. Jedina žena među taksistima je mlada Salgado (Michelle Rodriguez).

Gruba, zatvorena, rabijatna Salgado ne boji se serijskog ubojice, njezin strah je strašniji od toga, ona se boji vraga koji na nju vreba. Hershey (Danny Glover), iskusan taksist, kaže da se ne smiju bojati ubojice, jer ako se boje, poludjet će od straha. On i njegova draga, konobarica George (Pam Grier), koja radi u noćnoj smjeni kao i on, vole se i svađaju i ne mogu jedno bez drugoga.

U kasnim noćnim satima, pred jutro, Rasha će imati još jednu nesreću s tragičnim krajem, zbog koje mora bježati, pa moli Hersheyja da ga preveze do aerodroma, vraća se kući. Salgado će se, također na putu za aerodrom, obračunati sa svojim vragom, a Hershey će se susresti sa serijskim ubojicom...

Film "Tri u jutro" gruba je, okrutna, brutalna, tjeskobna drama o mračnoj strani New Yorka, prljavog i opasnog grada siromašnih i opasnih, ratnih izbjeglica, zločinaca i kurvi. New York je u ovoj odličnoj, angažiranoj drami strašan poput pakla. Tjeskoban ugođaj oživotvoren je tamnim, crno-crvenim kadrovima, u kojima je crnilo noći osvijetljeno svjetlima automobila i obojano krvlju.

A ispod svega toga - ili možda ispred - odvijaju se ljudske priče, ljudski osjećaji i ljubavi. Producent je ove angažirane socijalne i kriminalističke drame Spike Lee, a film je po vlastitom scenariju režirao Lee Davis, koji je bio nominiran za Black Reel za režiju. Za istu nagradu film je bio nominiran i kao najbolji film godine, te za glumačka ostvarenja D. Glovera, P. Grier i M. Rodriguez.

 

INFO

Naslov: 3 A.M.

Uloge: Danny Glover, Sergej Trifunovic, Michelle Rodriguez, Pam Grier

Scenarist i redatelj: Lee Davis