Najjači par osmine finala njemačkog nogometnog kupa čine Borussia Dortmund i Hannover. Oba sastava preferiraju ofanzivni nogomet pa bi se ovaj susret mogao pretvoriti u pravu nogometnu poslasticu sa, nadajmo se, puno golova.

I Borussia i Hannover su ove sezone pokazali dva svoja lica - jedno odlično i jedno puno oscilacija. I jedni i drugi su sjajno odigrali 'europsku jesen' - Borussia je poharala skupinu D Lige prvaka i osvojila prvo mjesto ispred Reala, Manchester Cityja i Ajaxa i to bez izgubljenog susreta, a i Hannover je osvojio svoju skupinu Europske lige, također bez izgubljenog susreta. No, odlične igre u europskim kupovima ni jedni ni drugi nisu oplemenili dobrom polusezonom Bundeslige - Borussia je tek treća s 12 bodova zaostatka za Bayernom i čini se da od obrane naslova neće biti ništa, a Hannover je tek 11. i daleko od mjesta koja vode u EL.

Za našeg Ivana Perišića ovaj susret mogao bi biti oproštajni u dresu Borussie - prije nekog vremena Ivan se pobunio zbog činjenice da se pretvorio u standardnu rezervu, što Kloppu nije baš 'leglo' pa je nedugo zatim krenula priča o mogućem transferu. Za Perišićeve usluge navodno je zainteresiran HSV, a transfer bi mogao uslijediti ove zime.

Hoće li ovaj susret opravdati velika očekivanja, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.