Navigation Content

Most za Terabithiju

Most za Terabithiju

Bridge to Terabithia

Nakon što se sprijatelji s novom djevojčicom u školi, dječaku Jessu promijeni se pogled na život...

INFO

RedateljGabor Csupo

GlumciJosh Hutcherson, Annasophia Robb, Bailey Madison, Zooey Deschanel, Robert Patrick, Lauren Clinton

Sažetak

Jess Aarons (Josh Hutcherson) osamljeni je dječak iako živi u velikoj obitelji, s tatom, mamom i tri sestre. Osamljen je zato što je, kao jedini dječak u obitelji, često kriv i za ono što nije skrivio, otac (Robert Patrick) je puno nježniji prema sestrama, osobito najmlađoj, May Belle (Bailey Madison).

Osamljen je i u školi, jer je siromašan i miran, pa mu se školski bullyji rugaju što nosi sestrine tenisice i što radije crta nego se druži s njima. Iznimno je darovit za crtanje, u kojemu pokazuje veliku vještinu i maštovitost. Kad se u susjedstvo dosele novi stanari, u Jessovu školu krene nova učenica, Leslie Burke (AnnaSophia Robbd).

I Leslie je malo posebna - roditelji su joj pisci, njezin tata nije kupio televizor jer smatra da televizija zatupljuje mozak, a Leslie većinu vremena provodi smišljajući priče u čiju stvarnost često i sama povjeruje. Posve prirodno, Leslie i Jess se sprijatelje, sve više vremena provode zajedno, lutaju šumom, povjeravaju se jedno drugome. Tako lakše podnose i opaku djevojčicu Janice (Lauren Clinton), strogu učiteljicu koju zovu Čudovišna Usta i sve drugo što nije lijepo.

Jednog dana, na prijelazu s jedne na drugu stranu šumskog potoka, naiđu na debelo uže uz pomoć kojega, kao da je lijana, prelaze na drugu obalu. Leslie zemlju s druge strane potoka prozove Terabithijom, a njezine stanovnike Terabitijcima. Jess smatra da su to gluposti, sve dok i sam ne stekne sposobnost da vidi kako se stablo pretvara u golemog trola, kako na njih nasrću čudne, nakostriješene i ljute šumske životinje, te dok mu Leslie ne otkrije da mora povjerovati u Terabithiju, jer ga Terabitijci već smatraju svojim kraljem. A Terabitijci su mali zlatni lebdići koji mogu rastjerati sva šumska čudovišta...


Ovaj bajkoviti film za djecu, mlade i odrasle režirao je mađarsko-američki redatelj Gabor Csupo, koji se proslavio kao glavni animator u kultnim 'Simpsonima' i 'Rugratsima', za koje je nekoliko godina uzastopno osvajao Emmyje. Za animiranu seriju 'Wild Thornberrys' osvojio je nagradu Genesis.

Animatorska mašta osjeća se i u ovom igranom filmu, koji je i vizualno i sadržajno razigran, bajkovit i topao. Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb i Bailey Madison osvojili su za svoje iznimne uloge nagradu Young Artist, a istu nagradu zajednički je osvojio i cijeli glumački ansambl. Film je osvojio nagradu Camie, koja se dodjeljuje za karakternost likova i moralnost u zabavnim programima zbog svojih iznimno pozitivnih poruka.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...