U subotu navečer Sevilla igra vrlo važnu prvenstvenu utakmicu - na svom Pizjuanu dočekuju Malagu, momčad koja će Sevilli ove sezone bti najveći konkurent za to famozno četvrto mjesto Primere koje vodi u toliko željene kvalifikacije za LP. Andalužani pretjerano osciliraju ove sezone, a ove jeseni su pružali i odlične i vrlo slabe igre, no dojam je da Sevilla ima potrebnu kvalitetu za proboj u sam vrh tablice. Ofanzivni dio Seville sačinjava napadački duo Negredo-Navas, a potporu iz veze daje im naš Ivan Rakitić, ponajbolji veznjak Seville ove sezone. Jedna dobra serija dignula bi Sevillu prema vrhu tablice, a navijači s juga Španjolske nadaju se da bi već protiv Malage mogli vidjeti Sevillu u pravoj formi. Pobjedom bi Sevilla došla na samo tri boda do Malage koja je trenutno četvrta pa bi borba za LP bila potpuno otvorena.

No Malažani neće biti lak zalogaj Sevilli jer igraju u dobroj formi, što je na svojoj koži dobro osjetila Granada u prošlom kolu kojoj je napad Malage utrpao četri komada. Malaga je prije par tjedana odlično odradila prvu fazu Lige prvaka osvojivši prvo mjesto u svojoj skupini, a sad se namjerava posvetiti Primeri i utvrditi četvrto mjesto na tablici.

Sevilli treba pobjeda, a Malaga nikako ne računa na poraz - kako će proći ovaj andaluzijski derbi, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.