Među šesnaest klubova koji se bore za prolazak u  četvrtfinale španjolskog nogometnog kupa nalaze se i dva drugoligaša, a jedan od njih - Cordoba, imao je sreću ili nesreću izvući veliku Barcelonu. Sreću jer im se pruža prilika igrati dvije utakmice protiv ponajboljeg sastava svijeta,, a nesreću jer se mogu pozdraviti s prolaskom u naredno kolo kupa.

Katalonski stroj uhvatio je svoju radnu brzinu, gazi sve pred sobom i čuva veliku prednost u Primeri ispred Reala. U takvim okolnostima Tito Villanova može si dozvoliti poneki eksperiment, kao što je to učinio prije par dana u susretu LP protiv Benfice - svoje najveće zvijezde ostavio je na klupi, a na travnjak poslao podmladak iz La Masie; rezultat nije izostao, a čak i takva juniorska Barcelona nije izgubila od moćnog portugalskog kluba. I u kup susretima Tito redovito daje šansu mladim igračima Barcelone, pa nema sumnje da će i protiv Cordobe istrčati nekoliko katalonskih poletaraca.

Cordoba je vrlo solidna, što je i dokazala izbacivši Real Sociedad u prethodnom kolu, a hoće li moći izaći na kraj s pomlađenom Barcelonom, pogledajte na kanalu Arena 1.