Nebesko plavi iz Rima u 16. kolu gostuju u Bologni. Momčad koju trenira Vladimir Petković igra u vrlo dobroj pa i odličnoj formi kako u Serie A, tako i u Europskoj ligi - prije par dana protutnjali su Mariborom pobijedivši motiviranog domaćina sa 4-1 u zadnjem kolu EL. Tako visoka pobjeda u nevažnoj utakmici pomalo je i iznenađujuća jer Petković je prije puta u Sloveniju poštedio Klosea i još par prvotimaca pa ako je suditi po takvim signalima, Lazio se ove sezone čini spreman za velike stvari.

U Serie A Lazio je trenutno tek peti, no ne zaostaje puno za samim vrhom tablice, odnosno za trećim mjestom koje mu je ovosezonski sveti cilj. Pobjedom u Bologni Laziali bi napredovali i sigurno smanjili razmak prema vrhu i zbog toga što u ovom kolu međusobni susret igraju Napoli i Inter, a i Fiorentina, koja je bolje plasirana, gostuje kod Rome gdje ne može računati na bodove. Zbog takvih okolnosti Petković će sigurno zaigrati na pobjedu koja Laziu može donijeti puno.

No pobijediti Bolognu na njenom terenu nije lak zadatak. Bolonjezi na svom terenu igraju solidno i gotovo sve ovosezonske bodove uzeli su pred svojim navijačima. Bologna je dobila zadnja dva domaća susreta (Atalanta, Palermo),, a hoće li dobiti i treći za redom, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.