U 16. kolu francuske nogometne lige na rasporedu je Derby du Rhone, sastaju se veliki rivali St.Etienne i Lyon. Ove sezone je derbi ovih dvaju povijesnih, a i lokalnih rivala ujedno i derbi Ligue 1 jer Lyon je vodeći na tablici, a St. Etienne je treći s pet bodova manje.

St. Etienne je još uvijek najuspješniji francuski klub svih vremena, no njihovih deset osvojenih naslova sjećaju se samo stariji navijači - zlatno doba St. Etienna bile su sedamdesete, a zadnji naslov uzeli su '81. Lyon je uzvratio serijom od sedam naslova početkom ovog tisućljeća, no St. Etienne je još uvijek bolji i po broju naslova i po statistici međusobnih susreta.

Ove sezone St. Etienne igra odličan nogomet, a trenutno su u najboljoj formi od svih klubova u Ligue 1. Za odlične igre Zelenih zaslužan je ponajprije neumoljivi strijelac i odličan asistent Pierre Emerick Aubameyang, mladi Francuz gabonskog porijekla koji je ove sezone zabio osam golova i dodao još šest asistencija. Za usluge Aubameyanga već stoje u redu mnogi europski klubovi, a vjerojatno bi ga u svojim redovima volio vidjeti i Lyon, no taj će se transfer teško dogoditi. Prije nekoliko godina dogodila se slična situacija - Bafetimbi Gomis prešao je iz St. Etienna u Lyon što je uzrokovalo prave ulične nerede u tom dijelu Francuske, a od tada je u St. Etiennu Gomisovo ime sinonim za izdaju...

Lyon je dobio zadnja četiri međusobna susreta što znači da će Zeleni ključati od motiva da uzvrate svom najvećem rivalu - hoće li i uspjeti, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.