Petnaesto kolo španjolske nogometne lige donosi novi derbi Andaluzije, sastaju se Malaga i Granada. Iako su tenzije između ova dva rivala manje negoli između druga dva andalužanska kluba, Seville i Betisa, ipak su u pitanju južnjaci, što garantira žestok dvoboj kako na terenu, tako i na tribinama.

Malaga je odlično odradila prvu fazu Lige prvaka - bez izgubljenog meča osvojili su prvo mjesto u vrlo jakoj skupini s Milanom, Zenitom i Anderlechtom te se plasirali u osminu finala LP. Malagino igranje na nekoliko frontova ipak je uzelo danak i to baš u Primeri - nakon vrlo dobrog starta sezone Malaga je počela popuštati i gubiti neke utakmice koje nije trebala (Vallecano, Sociedad, Getafe) pa sada kad je jesenski dio LP okončan, može prioniti popravljanju dojma u Primeri. Malagin protivnik u ovome kolu nije lak - riječ je o Granadi, tvrdoj i karakternoj momčadi koja se bori za ostanak u ligi, a protiv Malage ju veže i lokalno rivalstvo.

Malaga će stisnuti i tražiti pobjedu, Granada će se ukopati i vrebati na priliku iz kontre, a kako će sve to završiti, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.