Šesnaesto kolo Serie A donosi nam nekoliko vrlo jakih utakmica, a među najjačima je definitvo dvoboj na Olimpijskom stadionu u Rimu gdje Roma dočekuje Fiorentinu. I Rimljani i Firentinci trenutno igraju u odličnoj formi - Fiorentina već dugo nije izgubila, a Roma je u nizu od tri pobjede od čega zadnje dvije u gostima. Ambicije ovih dva rivala se u velikoj mjeri poklapaju - i jedni i drugi žele dohvatiti barem treće mjesto na tablici, mjesto koje vodi u kvalifikacije za LP pa je njihov međusobni dvoboj i zbog toga vrlo važan.

Vrijedi primijetiti da ova dva sastava preferiraju bitno različit stil igre: Roma je pod vodstvom Zdeneka Zemana opet zaigrala otvoren i za talijanske prilike vrlo ofanzivan nogomet, što je vidljivo i iz njihove statistike - Rimljani su zabili najviše golova u prvih 15 kola (34), no i primili su puno (24) pa ispada da u Rominim utakmicama pada gotovo četiri gola po susretu. S Fiorentinom je drugačija priča - Viole su ove sezone pravi predstavnik talijanske škole - primaju manje od gola po susretu, igraju tvrdo i organizirano s puno obavezne igre po cijelom terenu.

I jednima i drugima su se ovako različite taktike u dosadašnjem dijelu sezone isplatile i bit će zanimljivo vidjeti koji će stil igre prevladati u njihovom međusobnom susretu. Roma bi pobjedom mogla preskočiti Fiorentinu i dospjeti do 'eurozone', a hoće li se to i dogoditi, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.