Po treći put unutar mjesec dana snage će odmjeriti Espanyol i Sevilla. Prva dva meča odigrali su u kupu, a oba puta slavili su Andalužani: prvo su ih dobili kod kuće s 3-1, a zatim potvrdili prolazak pobjedom u gostima od 3-0. U tom susretu gol za Sevillu zabio je i Rakitić koji se ove sezone prometnuo u glavnog veznjaka Seville. Koliki je Rakitićev doprinos igri Seville dobro se vidjelo u prošlom kolu Primere - Rakitić nije nastupio zbog akumuliranih žutih kartona, a Sevilla je izgubila kod kuće od prosječnog Valladolida s 2-1.

Sevilla je tako nastavila oscilirati u prvenstvu i sve je dalje od ostvarivanja svog ovosezonskog cilja - plasman u Europsku ligu bio je minimalni zatjev uprave, a zapravo su razmišljali čak i o plasmanu u LP; od toga ove sezone neće biti ništa.

Espanyol se nalazi u groznoj formi - u 15 kola sakupio je samo deset bodova, zacementiran je na dnu tablice i izgleda kao jak kandidat za ispadanje iz lige. U prošlom kolu Espanyol je izvukao bod na gostovanju kod Granade, a hoće li ga oplemeniti domaćom pobjedom protiv Seville, pogledajte na kanalu SK Prime.