Navigation Content
Pobijediti

Vincere

Priča o Benitu Mussoliniju, njegovoj tajnoj ljubavnici, supruzi i sinu Albinu za vrijeme i nakon Prvog svjetskog rata

INFO

RedateljMarco Bellocchio

GlumciGiovanna Mezzogiorno, Filippo Timi, Fausto Russo Alesi, Michela Cescon, Corrado Invernizzi, Paolo Pierobon

Sažetak

Italija, oko 1910. godine. Benito Mussolini (Filippo Timi) mladi je revolucionar, zaposlen kao novinar, no ubrzo dobiva otkaz. Upoznavši Idu Dalser (Giovanna Mezzogiorno), započne s njom ljubavnu vezu koja se okrunila brakom 1914.

Nedugo nakon toga, uoči početka Prvog svjetskog rata, Ida mu je podarila sina Benita Albina. Kako je počeo rat, supružnici gube kontakt jedno s drugim, da bi po završetku rata Ida pronašla Benita u bolnici i saznala potresnu vijest - da se Benito ponovno oženio, za mladu Talijanku Rachele Guidi (Michela Cescon), koja je još prije imala tajnu vezu s Benitom, rodivši mu kćer.

Beskrajno razočarana i povrijeđena, Ida nije slutila čime će još njezin odnos s Benitom uroditi...

Talijanski film 'Vincere' vrlo je solidna psihološka drama koja vjerodostojno prikazuje složen ljubavni odnos talijanskog fašističkog vođe Benita Mussolinija i njegove ljubavnice i supruge Ide Dalser, te se s podjednakom pažnjom osvrće i na njegovu drugu ljubav, Rachele Guidi, na slučaj njegovog bolesnog sina i na sve popratne događaje koji su zadesili Italiju u razdoblju od Prvog svjetskog rata do četrdesetih.

Sumorne, mračne atmosfere vrlo realističnih prikaza socijalnih prilika u zemlji, te dojmljivo prikazane mučne ljubavno-seksualne veze dvoje ljubavnika, film je vrlo solidno ostvarenje. Režirao ga je talijanski redatelj Marco Bellocchio, a u glavnim ulogama nastupaju poznati talijanski glumci G. Mezzogiorno i F. Timi. Uz oko dvadeset i pet različitih nagrada, film 'Vincere' osvojio je osam nagrada David di Donatello.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...