Rijeka će jesensku polusezonu zaključiti na svojoj Kantridi susretom protiv Slaven Belupa iz Koprivnice. Strateg Rijeke Elvis Scoria vjerojatno žali što je došlo vrijeme za zimsku pauzu u prvenstvu jer su njegovi igrači napokon uhvatili formu i krenuli nizati pozitivne rezultate - od svih klubova Prve lige uključujući Dinamo, Rijeka igra u najboljoj formi, odnosno u zadnjih šest kola sakupila je najviše bodova. Nakon pobjeda protiv Osijeka i Intera, Rijeka je u prošlom kolu uzela bod na Poljudu, a ukoliko pobijedi i Slaven Belupo, otići će na zimsku pauzu kao drugi sastav Prve lige.

Koprivničani muku muče s ozlijedma - za utakmicu protiv Rijeke Ferenčina ne može računati na doslovno pola sastava jer nedostaju ozlijeđeni Vugrinec, Kokalović, Rak, Batarelo, Pilipović, a kartonirani su Grgić i Geng. Ipak, Slaven ne treba nikad otpisati jer su bez većine navedenih igrača igrali i protiv tvrdog Osijeka u prošlom kolu pa su ipak upisali čistu pobjedu. Slaven je sjajno ušao u sezonu, no s dolaskom jeseni snašle su ih ozlijede, ispali su iz forme pa moraju biti vrlo zadovoljni s trenutnim učinkom - drže kontakt s vrhom tablice i još uvijek su jak kandidat za mjesta koja vode u 'Europu'.

S obzirom na vlastitu formu i veliki broj izostanaka u gostujućem sastavu, Rijeka je u ovom susretu u ulozi čistog favorita i sve osim pobjede Scorijinog sastava bilo bi iznenađenje. Slaven je karakterna i ozbiljna momčad, no previšu su oslabljeni - mogu li se Koprivničani obraniti na Kantridi, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr