Navigation Content

Monty Don i vrtovi Italije

Monty Don i vrtovi Italije

Monty Don's Italian Gardens

Monty Don nas vodi u šetnju kroz prekrasne talijanske vrtove i njihovu povijest...

INFO

Sažetak

U prekrasnoj četverodijelnoj seriji Monty Don nas upoznaje s ljepotama svjetski glasovitih talijanskih vrtova. Kroz četiri uzbudljiva sata Monty nas vodi tragom svog, vrlo osobnog, velikog kružnog putovanja, tijekom kojega je istraživao profinjene vrtove - utočišta romantičnoga juga i odgonetao zagonetke u pozadini stroge formalnosti i sceničnosti razmetljivih papinskih vrtova u Rimu.

U Firenci će Monty otkriti kako je u doba renesanse oblikovanje vrtova postalo uzvišenim umijećem, te kako je skupina neuljudnih britanskih useljenika iz vremena kralja Edwarda VII. proširila uvjerenje da u talijanskim vrtovima nema cvijeća.

U Venetu i na jezerima sjeverne Italije Monty se zabavljao po raskošnim vrtovima, nastalima zahvaljujući bogatstvu zarađenome na trgovini, i pronalazio biljke koje su, uvedene kao novost tijekom 16. stoljeća, izmijenile način oblikovanja talijanskih vrtova.

Usput je susretao Talijane koji održavaju živom strast prema zemlji i navirivao se preko ograda skrovitih vrtova u vlasništvu bogatih i slavnih. Za trajanja tog prelijepog, povremeno i provokativnog osobnog putovanja, Monty Don je stjecao znanja o povijesti, kulturi, politici i klimi koje su dale oblik veličanstvenim talijanskim vrtovima i svrstale ih među najveća svjetska blaga.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...