Jedno od najvećih ovosezonskih razočaranja engleske Premier lige zasigurano su ispodprosječne prezentacije Newcastla. Momčad koja je prošlu sezonu odigrala odlično i do zadnjih kola bila u igri za četvrto mjesto, ove sezone nikako ne može naći formu i trenutno se nalazi bliže zoni ispadanja nego vrhu tablice. Newcastle iza sebe ima četiri prvenstvena poraza u nizu i to od vrlo prosječnih sastava pa mu je pobjeda protiv Wigana imperativ.

Wigan kao i inače obitava u donjem dijelu tablice, a njegovi navijači već su navikli na stresnu borbu protiv ispadanja iz lige. Zadnjih tjedana Wigan je upisao par vrijednih pobjeda i pobjegao iz zone ispadanja - svladali su West Ham, Tottenham u gostima te Reading.

Prošlog proljeća, u zadnjem međusobnom susretu ovih dvaju sastava, Wigan je visoko porazio Newcastle (4-0), a Alan Pardew i njegovi igrači sigurno nisu zaboravili tu rezultatsku katastrofu. Može li se Newcastle revanširati Wiganu i hoće li napokon proraditi senegalski ofanzivni dvojac Demba Ba - Demba Cisse, pogledajte na kanalu SportKlub.