Škotski prvak Celtic nalazi se na rubu prolaska u drugi krug Lige prvaka - ostaje im za odraditi samo još jednu sitnicu, pobijediti Spartak na svom terenu i nadati se da se na Camp Nou neće dogoditi čudo, odnosno da Benfica neće pobijediti Barcelonu. Celtic i Benfica su trenutno izjednačeni po broju bodova, a Portugalci imaju bolji međusobni omjer što znači da Škoti u zadnjem kolu moraju postići bolji rezultat od Benfice.

U drugom kolu ove skupine Celtic je tukao Spartak u Moskvi, pa ne bi smio imati problema na svom travnjaku, osobito zbog toga jer su Moskovljani demotivirani budući da će sigurno završiti na zadnjem mjestu u skupini. Celtic je došao na rub prolaska u drugi krug LP zahvaljujući neočekivanoj pobjedi protiv Barcelone i bila bi prava šteta da hrabri Škoti eventualnim kiksom ne kapitaliziraju tu veliku pobjedu. Spartak je dobra momčad s odličnim trenerom, no fanatični Škoti imaju veliku priliku i sigurno će dati sve od sebe da dosegnu eliminacijsku fazu natjecanja.

U Glasgowu će pažljivo osluškivati kretanje rezultata druge utakmice ove skupine jer ako Barca povede, Škotima će i bod biti dovoljan za prolazak - u tom slučaju opet ćemo vidjeti 'Hadrijanov zid' pred vratima Frasera... Kako će se razvijati utakmica Celtica i Spartaka, pogledajte na kanalu Arena 1, a  ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr