Navigation Content

Opasni ljubavnici

Opasni ljubavnici

Boarding Gate

Bivša prostitutka nađe se u igri manipulacije, ljubavi i naručenog ubojstva

INFO

RedateljOlivier Assayas

GlumciAsia Argento, Michael Madsen, Kelly Lin, Carl Ng, Kim Gordon

Sažetak

Nakon nekoliko pogrešnih ulaganja i nepromišljenih poslovnih odluka, američki biznismen u Parizu Miles Rennberg (M. Madsen) zaključi da je potpuno uništen, te svom partneru Andrewu (A. Descas) otkrije da će svoj vlasnički udio u njihovoj tvrtki prodati kompaniji Golden Eagle.

Kad Miles sretne bivšu prostitutku Sandru (A. Argento), oboje se prisjete nekadašnjih strastvenih susreta i osjećaja koji su se među njima počeli buditi. No Sandra ne zna da ju je Miles tada koristio i za izvlačenje važnih poslovnih informacija od svojih suradnika i konkurenata.

Sandra trenutno živi s prijateljicom Sue (K. Lin) i njezinim suprugom Lesterom (C. Ng), plaćenim ubojicom s kojim se upušta u površne seksualne odnose. Istodobno mašta o vlastitom noćnom klubu u Pekingu, a sve će se dodatno zakomplicirati kad dozna da je Lesterova nova meta upravo Miles...

Premijerno prikazan na festivalu u Cannesu 2007. godine, "Boarding Gate" elegantno je režirano i vizualno atraktivno djelo zamršene priče i naglašenih stilizacija, koje po nekim detaljima podsjeća na rane filmove Luca Bessona, konkretno na remek-djelo "Nikita". Scenarist i redatelj Olivier Assayas jedan je od najvažnijih suvremenih francuskih filmaša, umjetnik prema vlastitim riječima kontinuirano posvećen istraživanju današnjeg globaliziranog svijeta i načina na koje on funkcionira u svim svojim segmentima.

Sin scenarista Jacquesa Rémyja koji je surađujući s ocem i upoznao čar pokretnih slika, Assayas kontinuirano djeluje već duže od tri desetljeća, a kao svoje omiljene redatelje navodi Roberta Bressona, Ingmara Bergmana i Andreja Tarkovskog. Krajem 70-ih i u prvoj polovici 80-ih djelovao je i kao filmski kritičar u glasovitom časopisu Cahiers du cinéma, a kao gledatelj preferira horore i azijski film. Na početku karijere je kao suscenarist surađivao na filmovima "Rendez-vous" i "Le lieu du crime" uglednog Andréa Téchinéa, da bi tijekom 80-ih i 90-ih podjednako bio aktivan i u filmskoj i u televizijskoj režiji. Tijekom proteklih desetak godina dodatno se afirmirao trilerom "Demonlover" i melodramom "Clean", kao i režijom segmenta hvaljenog omnibusa "Pariz, volim te".

Njegov današnji film nose energični nastupi međunarodne glumačke postave predvođene A. Argento (Zemlja živih mrtvaca, xXx), kćerkom kultnog talijanskog filmaša Darija Argenta, i M. Madsenom (Psi iz rezervoara, Donnie Brasco), a vrijedi izdvojiti i efektnu fotografiju Yoricka Le Sauxa (Bazen, Trofejna žena), čestog suradnika Françoisa Ozona.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...