Navigation Content

2012: Konačno proročanstvo

2012: Konačno proročanstvo

2012: The Final Prophecy

Budući da su predvidjeli Prvi svjetski rat i azijski tsunami 2006., trebamo li ozbiljno shvatiti majanska proročanstva o smaku svijeta 2012.?

INFO

Sažetak

'2012. odbrojavanje do Sudnjega dana' istražuje proročanstva drevnih Maja, prema kojima će se smak svijeta dogoditi 21. prosinca 2012. Iako je njihova civilizacija davno nestala, a njihovo je nasljeđe ovijeno velom tajni, majanski kalendar i kraj Velikoga ciklusa ipak nije pao u zaborav. Štoviše, kako vrijeme neumoljivo prolazi i kako se bliži kobni datum, sve više golica našu maštu.

Adam Maloof, mladi geolog sa Sveučilišta Princetona, kreće na epsko putovanje diljem svijeta kako bi otkrio istinu koja se skriva iza mita. Sve započinje geološkom pojavom pomicanja polova, koja se već dugo povezuje s majanskim proročanstvima i navodi kao mogući uzrok razornih prirodnih katastrofa.

Da bi saznao više o Majama i svemu što ih je nadahnulo u predviđanjima, Maloof putuje u samo srce jednog od najmoćnijih majanskih gradova u povijesti: Chichén Itzu u Meksiku.

Ondje saznaje više o drevnim običajima i kako su Maje svojevrsne astronomske vještine usmjerili na predviđanje daleke budućnosti. U 'Dresdenovu kodeksu', drevnoj knjizi koja se nalazi u trezoru u Njemačkoj, Maje navode da će smak svijeta započeti velikom poplavom koja bi mogla progutati sav život na Zemlji.

Stoga se Maloof otiskuje na naporno putovanje i odlazi na zabačeni ledenjak smješten visoko u peruanskim Andama ne bi li otkrio više o klimatskim promjenama i ciklusima kojima su Maje toliko bile očarane. Upoznaje vodećeg paleoklimatologa Lonnieja Thompsona i saznaje da tropska ledena kapa skriva tajnu koja bi mogla rasvijetliti zagonetku kobnih proročanstava.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...