Nakon pet odigranih kola u skupini D nogometne Lige prvaka poznati su sudionici drugoga kruga ovog natjecanja - sjajna Borussia iz Dortmunda uzela je prvo mjesto, a Real iz Madrida je drugi. 'Skupina smrti' bila je preteška za bogati Manchester City koji je drugu sezonu za redom eliminiran već u prvoj fazi natjecanja, a teško će dohvatiti i nastavak natjecanja u Europskoj ligi - trenutno ima bod manje od Ajaxa i vrlo teškog protivnika u zadnjem kolu. Samo pobjedom protiv poletne Borussie City bi mogao do trećeg mjesta u skupini, no poznavajući Engleze i njihov odnos prema Europskoj ligi teško je očekivati trijumf Građana na Westfallenu.

U prvom susretu ovih rivala na Etihad stadionu Borussia je potpuno nadigrala Citizense, no nije uspjela pobijediti, završilo je 1-1. Kako su igrači Borussie uvijek osobito 'nabrijani' na tzv. velike utakmice valja očekivati da će Reus, Gotze i Lewandowski jurišati prema golu Harta velikom žestinom da se još jednom potvrde na velikoj sceni i uzmu skalp uglednog protivnika. Man City je vrlo dobra momčad s puno sjajnih pojedinaca, no Borussia je poletna, tehnički savršena i igra s velikim intenzitetom, što su odlike momčadi koje nikako ne pašu sporijim i statičnijim Građanima.

Hoće li Borussia pobjedom zaključiti prvu fazu LP ili će Man City na oproštaju ipak upisati pobjedu, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr