Ove srijede na rasporedu je zaostala utakmica 5. kola Europske nogometne lige između Hapoela i Athletic Bilbaa. Susret se trebao odigrati prošlog četvrtka, no odgođen je zbog 'ratnih okolnosti' nastalih uslijed novog palestinsko-izraelskog sukoba.

Kako su u prošlom kolu Sparta iz Praga i Lyon remizirali, ni Hapoel ni Athletic više nemaju teoretske šanse plasirati se u drugi krug natjecanja, što ovaj susret čini pomalo revijalnim. Ispadanje Athletica iz Europske lige već u jesen je veliko iznenađenje s obzirom da su prošle sezone igrali finale ovog natjecanja, no s obzirom koliko loše Baski igraju ove sezone, više nisu ni zaslužili. Hapoel, punim imenom Kiryat Shmona, gostovao je u prvom kolu na San Mamesu i izvukao bod - upravo taj gubitak bodova koštao je Baske prolaska skupine. Athletic Bilbao je puno kvalitetnija momčad od Hapoela, no to nije pokazao na terenu iako se mora reći da nisu imali ni sreće.

S obzirom na okolnosti ovog susreta, teško je predvidjeti kako će se razvijati situacija na terenu, no kako ni jedni ni drugi nemaju rezultatski imperativ, mogli bismo uživati u opuštenom nadigravanju i mnoštvu atraktivnih poteza - osobito ako talentirani Iker Muniain bude raspoložen za igru!

Susret Hapoel Kiryat Shmone i Athletic Bilbaa pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr