Derbi 13. kola španjolske nogometne lige igra se u subotu navečer, a sastaju se Malaga i Valencia. Ova dva sastava spadaju u vrh španjolskog nogometa i najozbiljniji su konkurenti za četvrtu poziciju Primere - posljednju koja vodi u Ligu prvaka. Malaga i Valencia i ove sezone igraju LP i to s vrlo dobrim uspjehom: i jedni i drugi već su osigurali drugi krug natjecanja, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.

Malaga je odlično krenula ove sezone nižući pobjede kako u Primeri, tako i u Ligi prvaka, no zadnjih tjedana forma ih je napustila - u zadnja četiri prvenstvena susreta uzeli su samo dva boda i skliznuli na peto mjesto Primere. Malaga mora pod hitno pronaći formu jer ako izgubi i od Valencie, potonut će još dublje.

S Valencijom je drugačija priča - Soldado i društvo su vrlo slabo krenuli u sezonu, no trgnuli su se i počeli pobjeđivati pa sad zaostaju za Malagom samo jedan bod. Valencia je prije par dana remizirala s velikim Bayernom u LP i tako osigurala 'europsko proljeće' pa se sad može više posvetiti utakmicama španjolske lige.

U ovome trenutku Valencia je u boljoj formi, no Malaga je ove sezone već pokazala visoku razinu kvalitete, a sudar s direktnim konkurentom će ju sigurno motivirati. Čeka nas odlična utakmica pravih predstavnika španjolske nogometne škole, a možete ju pratiti na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.