Navigation Content
Veliki san

Il grande sogno

Nicolas je policajac koji želi postati glumac. Jednog dana izlazi van u civilnoj odjeći i upoznaje Lauru, studenticu koja je protiv vlade, protiv rata i koja traži seksualne slobode. Jednog dana, otkriva se njegov identitet i ona ga ostavlja...

INFO

RedateljMichele Placido

GlumciJasmine Trinca, Luca Argentero, Riccardo Scamarcio, Laura Morante, Giulia Michelini

Sažetak

Italija 1968. godine, u vrijeme dok mladi ljudi sanjaju o mijenjanju svijeta, rušenju pravila i slobodnoj ljubavi. Dok zemlju učestalo potresaju studentski nemiri i sukobi policije i studenata, mladi policajac Nicola (Riccardo Scamarcio) dobije zadatak da se tajno infiltrira u redove studenata na jednom fakultetu.

Nicola je simpatičan i dobrodušan momak kojeg policijski posao gotovo nimalo ne privlači, jer želi postati glumac. Nakon što stigne na fakultet koji su studenti zauzeli zahtijevajući prekid rata u Vijetnamu i veća socijalna prava, Nicola ubrzo upozna privlačnu Lauru (Jasmine Trinca), djevojku koja gorljivo mašta o svijetu bez nepravdi, te markantnog vođu studentskog pokreta Libera (Luca Argentero), koji najavljuje pravu revoluciju.

Nicola brzo i lako stekne njihovo povjerenje, te se među njima trima razvije čvrsto prijateljstvo koje će biti ugroženo kad se jednom otkrije Nicolin pravi identitet.


Pseudobiografska romantična drama na festivalu u Veneciji 2009. ovjenčana Nagradom Marcello Mastroianni za sporednu ulogu Jasmine Trinca, te nagrađena posebnim priznanjem Pasinetti za glavnu ulogu Riccarda Scamarcia, hvaljeni je redateljski projekt uglednog i popularnog talijanskog glumca Michelea Placidoa.

Najpoznatiji po ulozi inspektora Corrada Cattanija (Hobotnica), Placido je tijekom bogate glumačke karijere sjajne uloge ostvario u filmovima 'Marcia trionfale' Marca Bellocchija i 'Ernesto' Salvatorea Samperija. Tijekom posljednja dva desetljeća afirmirao se i kao redatelj, a njegova najpoznatija djela su u Veneciji 2002. nagrađena te za Europsku filmsku nagradu nominirana biografska romantična drama 'Putovanje zvano ljubav', i također nagrađivana kriminalistička drama 'Krimi roman', prema kojoj je snimljena i popularna TV serija.

Lik mladića Nicole u današnjem filmu temelji se na nekim detaljima iz Placidoove mladosti, jer je i on nakon preseljenja iz Puglie u Rim da bi zaradio novac za studij glume odlučio postati policajac. 'Il grande sogno' je naglašeno emotivno, sigurno i sugestivno režirano, vrlo atmosferično i nenametljivo stilizirano ostvarenje koje nose raspoloženi glumački nastupi zasluženo nagrađenih Riccarda Scamarcija (Rimu s ljubavlju) i Jasmine Trinca (Sinova soba).

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...