Nakon trinaest odigranih kola francuske Ligue 1 u vrhu tablice vlada velika gužva - od sedmog Rennesa do prvog Lyona razmak je samo tri boda. U navedenoj skupini klubova nalaze se i St. Etienne i Valenciennes što je vrlo dobar uspjeh za oba kluba budući da realno gledano po kvaliteti i ne spadaju u sam vrh francuske lige. Valenciennes je s 27 postignutih golova trenutno najefikasniji klub Ligue 1, dok St. Etienne uz vrlo dobar napad ima i najbolju obranu lige - primili su samo deset golova u 13 kola.

Glavni igrač St. Etiennea je definitvno Pierre Emerick Aubameyang koji je u trinaest kola postigao osam golova i dodao šest asistencija. Ovosezonska forma vjerojatno će mladome Gaboncu donijeti kakav unosan transfer i povratak među europsku elitu - podsjetimo da je Aubameyang ponikao u Primaveri AC Milana; Galliani vjerojatno čupa kosu gledajući strelovit uspon mladog napadača...

Najbolja obrana lige dočekuje najbolji napad lige, a oba sastava su u dobroj formi - tko će se radovati u petak navečer, pogledajte na kanalu Arena 1.