U petak navečer igra se mali baskijski derbi, sastaju se Real Sociedad i Osasuna. Nakon relativno sušnog listopada i početka studenog momčad iz San Sebastiana vratila se u formu i u zadnja dva kola upisala dvije vrijedne pobjede - prvo su svladali Malagu u gostima, a zatim pregazili Rayo na svom terenu rezultatom 4-0. U tom susretu zabljesnuo je Carlos Vela postigavši prva dva gola na. utakmici - Meksikanac je ovoga ljeta stigao iz Arsenala za nešto manje od 4 mil. eura. Vela je u London stigao još u juniorskim godinama-, no unatoč velikom talentu nije se uspio nametnuti Wengeru pa je većinu vremena proveo na posudbama, a zanimljivo je da je prije par godina bio na posudbi i kod Osasune.

Osasuna je vrlo loše krenula ove sezone i prometnula se u ponajvećeg kandidata za ispadanje iz lige, no u zadnjih par utakmica i oni su proigrali - bod protiv Malage i tri boda protiv Espanyola nisu ih iščupali iz zone ispadanja, no uhvatili su priključak i s više nade gledaju u nastavak prvenstva.

Real Sociedad i Osasunu ne veže neko veliko rivalstvo, no međusobni susreti baskijskih klubova uvijek su žestoki. Sociedad je kvalitetniji i u boljoj formi, a Osasuna se bori za ostanak u ligi - takva konstelacija odnosa garantira dobru utakmicu koju možete pratiti na kanalu SK Prime.