Artiom Kolčin (Denis Nikiforov) profesionalni je boksač kojega je radosno prigrlila cijela Rusija. Prilikom velikog meča on predloži Saši Belovu (Sergej Bezrukov), ruskom boksaču, no igraču u Engleskoj, da mu pokloni njegov automobil ako pobijedi. Rečeno-učinjeno, Artiom pobjeđuje i dobije ono što želi.

Istodobno, Valijev (Andrej Panin), poznati biznismen i vrlo utjecajno ime ruskoga podzemlja, preuzima na sebe zaštitu boksača želeći izbjeći namješteni meč u kojem bi ovaj trebao izgubiti, a dobiti ga u sljedećem, po čemu bi se obojica boksača proslavila i osigurala nastupe na najprestižnijim natjecanjima.

Uskoro, Artiom osjeti da slabije vidi na jedno oko. Iako mu je zabranjen nastup, on se ogluši na liječničko mišljenje, što će se pokazati lošom odlukom...

'Boy s tenyu' solidan je sportski film; prvi od četiri ruska filma na ovu temu. Vrlo dobro režiran, atraktivne glazbe (koju potpisuje proslavljeni finski čelistički sastav Apocalyptico) i napetih prizora iz boksačkog svijeta, film je vrlo solidno ostvarenje koje podsjeća na rusku verziju filmova o Rockyju, s obzirom da je usredotočen na profesionalni život (kao i probleme) vrhunskoga ruskog boksača, 'veliku bijelu nadu' boksa.

Režirao ga je ruski redatelj Aleksej Sidorov, uzevši poznate ruske glumce kao tumače glavnih uloga.