Dvanaesto kolo španjolske nogometne lige zaključuje utakmica dvaju klubova iz sredine tablice Primere - u San Sebastianu sastaju se Real Sociedad i Rayo Vallecano. Iako ima gotovo duplo vrijedniji sastav, Sociedad je u prvih jedanaest kola sakupio manje bodova od Raya te se nalazi na 13. mjestu na tablici, dok je div iz predgrađa Madrida, Rayo Vallecano, sedmi. I jedni i drugi igraju dosta otvoren nogomet i rijetko remiziraju - do sad su tek po jednom odigrali nerješeno. Takva taktika donijela je Rayu jednu pobjedu više unatoč tomu što su u dosadašnjem dijelu prvenstva primili najviše golova u ligi - čak 25 ili više od dva po susretu.

Sva je prilika da će i u ovom dvoboju Raya i Sociedada biti podosta golova - lani je u dva susreta ovih rivala palo čak osam golova; prvo je Rayo dobio Sociedad sa 4-0, a zatim je Sociedad na svom terenu uzvratio istom mjerom.

U prošlom kolu i jedni i drugi su upisali pobjede, a čiji će se navijači radovati u ponedjeljak navečer, pogledajte na kanalu SK Prime.