Zadnji susret 12. kola engleske Premier lige odigrat će u ponedjeljak West Ham i Stoke. Hamersi su se nakon jedne sezone izbivanja vratili u elitni rang engleskog nogometa i ide im vrlo dobro - u dosadašnjem dijelu sezone upisali su pet prvenstvenih pobjeda i trenutno drže šestu poziciju. Teško je očekivati od Čekićara da zadrže tako visoku poziciju do kraja sezone, no čini sa da neće imati problema s očuvanjem prvoligaškog statusa. U prošlom kolu West Ham je dobio Newcastle u gostima, a prije toga je remizirao s moćnim Man Cityem na svom terenu; spomenuti rezultati sugeriraju da su Hamersi u dobroj formi i da bi i protiv Stokea mogli nastaviti pozitvnu seriju. Ove sezone na posudbi u West Hamu je i problematični napadač Liverpoola Andy Carroll. Skupo plaćeni napadač nije se našao u planovima Brendana Rodgersa pa je formu pošao tražiti u London, no nije ju našao - u devet odigranih utakmica za West Ham Carroll još nije zabio, a vrijednost mu, prema Transfermarktu, nezaustavljivo pada...

Stoke City se po svom običaju ugnjezdio u sredini tablice - rijetko pobjeđuju, teško gube, često remiziraju, a na njihovim utakmicama pada malo golova... Stoke i dalje njeguje pomalo zastarjeli sistem igre - klasična 'engleska' formacija 4-4-2 sa zadnjom linijom koja prelazi centar samo kod prekida, probojima preko krila, dugim loptama na Croucha i vrlo tvrdo u sredini... Zbog takve taktike Stoke zabija malo golova, no ni njihovi se protivnici baš i ne naigraju.

West Ham ima Carrolla, Stoke ima Croucha i sva je prilika da će u ovom susretu golovi, ako ih bude, biti postignuti glavom. Mogu li nas Čekićari i Lončari iznenaditi kakvom dobrom utakmicom ili ćemo gledati staromodan engleski nogomet, provjerite na kanalu SportKlub ili putem PPV usluge.