Navigation Content

Gorile u magli

Gorile u magli

Gorillas in the Mist

Na kraju svijeta pronašla je smisao života i nešto za što se vrijedi boriti

INFO

RedateljMichael Apted

GlumciSigourney Weaver, Bryan Brown, Julie Harris, John Omirah Miluwi, Iain Cuthbertson

Sažetak

Inspirirana radom antroploginje Louis Leakey, Dian Fossey (Sigourney Weaver) je posvetila život spašavanju primata.

Fossey putuje u najdublje šume Afrike, fascinirana životom i navikama planinskih gorila u džunglama Ruande. I dok ih proučava iz blizine, Fossey pronađe način kako se s njima sporazumjeti te postane zaokupljena njihovim spašavanjem, što naposljetku uništi njenu šansu za romansu s fotografom National Geographica, Bobom Campbellom (Bryan Brown).

Užasnuta zbog krivolova na gorile, Fossey se žali vladi Ruande, koja odbija suradnju tvrdeći da je lov na gorile ljudima u tim predjelima jedini način zarade i preživljavanja. No Fossey ipak odluči pod svaku cijenu zaštiti životinje od lova i izumiranja.


Napravljen prema biografiji Dian Fossey, film donosi istinitu priču o ženi koja je svoj život posvetila borbi za živote inteligentnih životinja, što ju je na kraju koštalo života 2. prosinca 1985. Iako je prije smrti Dian pomagala u realizaciji filma, njena nerazriješena smrt pomakla je snimanje filma za nekoliko godina.

Neustrašiva borba protiv lovokradica, kojima je čak i palila sela nadajući da će oni tako odustati od lova, zabilježena je u briljantnom i potresnom filmu 'Gorile u magli', u kojem je Sigourney Weaver ostvarila jednu od najzapaženijih uloga u životu.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...