Prvi susret 16. kola MAXtv Prve lige igra se u Zaprešiću gdje Inter dočekuje susjeda na tablici - Istru. Momčad iz Pule trenutno je osma na tablici Prve lige, a Inter je deveti s tri boda manje - iza njih otvara se provalija u kojoj se nalaze glavni kandidati za ispadanje: Cibalia, Zagreb i Zadar. Iako i Istra i Inter u ovom trenutku imaju izvjesnu bodovnu prednost u odnosu na spomenuti trojac, ne mogu biti mirni jer Zagreb je doveo Ćiru uz kojega je javno stao i Gradonačelnik, Cibalia ima dobrih igrača, a i Zadar se budi...

U tom smislu ovaj dvoboj je vrlo važan, prije svega za Inter jer bi porazom dao priliku 'utopljenicima' da uhvate priključak i zakompliciraju borbu za ostanak u ligi. Inter je dobro odigrao zadnja tri susreta i uzeo pet bodova, a da su imali više sreće, odnijeli bi pobjedu i u prošlom kolu kod Osijeka.

U prvom ovosezonskom susretu ovih rivala Istra je uzela tri boda na svom terenu, a u slučaju pobjede i u Zaprešiću, odmaknula bi od zone ispadanja na solidnu udaljenost i vrlo vjerojatno zimsku pauzu dočekala u sigurnosti sredine tablice. Pamićeva momčad u prošlom je kolu porazila Cibaliu s 3-0 na Drosini, a ako i protiv Intera zaigraju na razini kao protiv Vinkovčana, neće izgubiti u Zaprešiću.

Kako će proći drugi ovosezonski dvoboj Intera i Istre, pogledajte na kanalu Arena 2.