Nakon pet odigranih kola u skupini A košarkaške Eurolige vlada vrlo neizvjesna situacija - Real iz Madrida je vodeći sastav skupine, Olimpija iz Ljubljane je zadnja s jednom pobjedom, a ostale četiri momčadi imaju podjednake šanse za plasman u drugi krug Eurolige.

U prvih pet kola Panathinaikos je upisao samo dvije pobjede, a zadnja dva susreta od Fenerbahcea i Khimia su izgubili. Kad se tomu pridodaju dva poraza u uvodnih par kola grčke košarkaške lige, postaje jasno da 'era nakon Obradovića' nije najbolje počela za Zelene iz Atene. U odnosu na prošlu sezonu Panathinaikos je promijenio gotovo cijeli roster - može se reći da je od starih igrača ostao samo Diamantidis. Novom treneru Pedoulakisu sigurno nije lako 'uskočiti u Obradovićeve cipele', no vremena za uigravanje nema, a PAO mora brzo naći formu inače će izgubiti šansu nastupa u drugom krugu Eurolige...

Real iz Madrida ove sezone izgelda odlično i niže pobjede na svim frontovima, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Euroligi. Jedini euroligaški poraz Real je doživio na gostovanju u Moskvi kod Himkija, a u prošlom kolu riješili su Olimpiju u Ljubljani. U prvom susretu Real je s dosta muke pobijedio Panathinaikos u Madridu, a mogu li Ukić, Diamantidis i društvo uzvratiti u Ateni, pogledajte na kanalu SportKlub+.