U finalu ovogodišnjeg ATP 'Mastersa' tenisača u Londonu igrat će prva dva tenisača svijeta, Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer. Đoković je u polufinalu svladao Argentinca Juana Martina Del Potra sa 4-6, 6-3, 6-2, dok je Federer nadigrao Britanca Andyja Murraya sa 7-6 (4), 6-2.

Del Potro je nakon osvojenog prvog seta, početkom drugog uspio stići i do 'breaka' prednosti povevši s 2-1, ali Đoković je do kraja dvoboja čak četiri puta oduzimao servis Argentincu, te osvojio 11 od posljednjih 14 gemova. Murray je bolje krenuo u dvoboj protiv Federera oduzevši Švicarcu servis na startu. No, Federer je vratio 'break' za 4-4, a nakon što je u 'tie-breaku' zaostatak od 1-3 pretvorio u 7-4 u svoju korist i osvojio prvi set, Švicarac je u drugom setu potpuno zagospodario terenom.

Đoković je do sad jednom bio pobjednik 'Mastersa', 2008. godine, dok je Federer šest puta osvajao turnir najboljih osam igrača svijeta, 2003., 2004., 2006., 2007., 2010., i 2011. Federer i Đoković do sada su se sreli tridesetak puta, a bolji međusobni skor i dalje drži Švicarac. Ove sezone igrali su četiri puta; zadnja dva i to na bržim podlogama dobio je Federer - u polufinalu Wimbledona te u finalu Cincinnatia, a prethodna dva ovogodišnja meča, oba na zemlji, dobio je Đoković.

Može li veliki Švicarac po treći put za redom osvojiti 'Masters' pogledajte na kanalu SportKlub.