Ove srijede igraju se brojne međunarodne prijateljske utakmice, a sigurno najjači par je susjedski duel Nizozemske i Njemačke. Veliko je rivalstvo ovih reprezentacija pa će ovaj susret, iako prijateljski, biti vrlo 'nabrijan' i na visokom nivou kao da je riječ o pravom kvalifikacijskom meču.

I Nizozemci i Nijemci su odlično krenuli u kvalifikacije za SP 2014 - Oranje ima tri čiste pobjede, a Elf je uz tri pobjede jednom remizirao; riječ je već sad legendarnom susretu protiv Švedske kad su Ibra & co nakon zaostatka od 4-0 došli do vrijednog boda. Nijemcima je zabranjeno opuštanje čak i kod vodstva od 4-0, pa je izbornik Low sigurno imao puno toga za reći svojim igračima nakon tog susreta, a kako je riječ o Nijemcima, valja očekivati iskupljenje u susretu protiv Nizozemske...

Low je za ovaj susret izostavio nekoliko standardnih prvotimaca kao što su Gomez, Khedira i Schweinsteiger, a kao jedinog napadača pozvao je neuništivog Miroslava Klosea. Low sve više prostora daje mlađim igračima Reusu, Gotzeu i Schurrleu za koje računa da će biti nositelji igre Elfa za dvije godine u Brazilu - kad se pogledaju igre ovih mladaca u Borussiji i Bayeru, nitko Lowu ne može reći ni riječ kritike.

Nizozemci su nakon EP promijenili trenera te ih sad vodi Luis Van Gaal koji se zahvalio nekolicini starijih igrača, no Oranje je i dalje vrlo iskusna reprezentacija jer tu su i dalje Kuyt, Mathijsen Van der Vaart, Van Persie i drugi. Već prema izboru igrača, za ovaj prijateljski susret jasno je da Van Gaal ne želi izgubiti od Nijemaca, što nam garantira da ćemo gledati nogomet na vrlo vrlo visokom nivou.

Mladi i poletni Nijemci protiv iskusnih nizozemskih majstora na kanalu SportKlub.