Ovoga tjedna ili, točnije, ove srijede diljem svijeta igraju se prijateljske nogometne utakmice, a jedan od najjačih 'prijateljskih' parova je dvoboj Švedske i Engleske. Ove dvije reprezentacije zadnji susret igrale su relativno nedavno, na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, a slavili su Englezi s 3-2. Spomenuti poraz sigurno će motivirati Švede, no jedno su prijateljske utakmice, a drugo mečevi na Europskom prvenstvu.

Engleski izbornik Roy Hodgson za ovaj susret nije pozvao nekoliko 'senatora' tipa Lampard, Carrick, Terry, Defoe,a kapetansku traku ponijet će Rooney kao pravi vođa ove engleske generacije. Hodgson razmišlja da će dobar dio trenutnih engleskih prvotimaca za dvije godine, kad se igra SP u Brazilu, biti već u vrlo zrelim nogometnim godinama, pa mu je vrijeme da počne tražiti nova rješenja, a nema bolje prilike za provjeriti potencijale novih igrača od prijateljskih utakmica. U takvim okolnostima Tri Lava nisu favoriti protiv Šveđana, no i u toj tvrdnji postoji 'kvaka' - u ovome trenutku nije poznato hoće li nastupiti Zlatan Ibrahimović, a bez njega Švedi su puno, puno slabiji...

Švedska je nedavno odigrala ludi meč protiv Njemačke u kvalifikacijama za SP 2014 - gubili su 4-0 i uspjeli se, via Ibrahimović, vratiti i uzeti vrijedan bod. Tako remi težine poraza Nijemci nisu nikad doživjeli, što dovoljno govori o snazi švedske reprezentacije.

Hoće li se Švedi osvetiti Englezima za poraz u Ukrajini pogledajte na kanalu SportKlub+.