Prošlog vikenda odigrano je prvo kolo najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA Cupa, a kako prema pravilima tog natjecanja gostujuća momčad remijem zarađuje uzvrat na svom terenu, ovoga tjedna igrati će se repasaži. Jedan od parova prvog kola FA Cupa koji je završio neodlučeno i koji će ovoga ponedjeljka doživjeti uzvrat je sudar Wimbledona i Yorka. Ova dva stara engleska kluba trenutno igraju u četvrtoj ligi odnosno u League 2 i vrlo dobro se poznaju – već sezonama egzistiraju na granici između Konferencije i League 2; nekoliko sezona u višem rangu pa povratak u Konferenciju…

Trenutno bolje izgleda York koji se drži sredine ljestvice vrlo blizu zoni koja vodi u razigravanje za treću ligu, a u zadnjih šest kola nisu upisali poraz. Wimbledon je vrlo slabo krenuo u sezonu, no probudio se i u zadnjih nekoliko kola uzeo nešto bodova te se iščupao iz zone ispadanja.

Ždrijeb je htio da York i Wimbledon u desetak dana igraju čak tri međusobna susreta – prvo su igrali u FA Cupu te odigrali neriješeno, zatim im u subotu slijedi prvenstveni susret, te na kraju ponovljeni susret FA Cupa – tko će u drugo kolo ovog prestižnog natjecanja, pogledajte na kanalu SK Prime.