Navigation Content

Svi kažu volim te

Svi kažu volim te

Everyone Says I Love You

Mlada Njujorčanka namjestit će ocu prekrasnu ženu u lošem braku, dok njena sestra objavljuje svoje zaruke

INFO

RedateljWoody Allen

GlumciWoody Allen, Drew Barrymore, Edward Norton, Goldie Hawn, Julia Roberts, Natalie Portman, Alan Alda, Tim Roth, Lukas Haas

Sažetak

Dandridgeovi su imućna i liberalna newyorška obitelj kojoj su na čelu bračni par Bob (Alan Alda) i Steffi (Goldie Hawn), a uz njihovu zajedničku djecu - Skylar (Drew Barrymore), Scotta (Lukas Haas) i Lauru (Natalie Portman) - Steffi još ima kćer Djunu zvanu DJ (Natasha Lyonne) iz veze s Joeom Berlinom (Woody Allen).

Joe i Steffi ostali su u dobrim odnosima, a svi znaju da je Joe u Steffi još uvijek zaljubljen. Njegove veze s drugim ženama redovno završavaju neuspjehom, no za boravka u Europi upozna mladu i lijepu Amerikanku Von (Julia Roberts).

Istodobno, Skylar, koja bi se trebala uskoro vjenčati s Holdenom, na užas svojim roditelja zaljubi se u uvjetno oslobođenog kriminalca Charlesa Ferryja (Tim Roth)...

U osamdesetima Woody Allen imao je izrazito plodno razdoblje, tad su nastali neki od njegovih najboljih filmova ('Zelig', 'Broadwayski Danny Rose', 'Purpurna ruža Kaira', 'Hannah i njezine sestre'), no i u devedesetima, nakon kraće krize, Allen je ostvario niz iznimnih filmova ('Meci iznad Broadwaya', 'Moćna Afrodita', 'Razarajući Harry').

Među njima posebno mjesto zauzima 'Svi kažu volim te', prvi i zasad jedini potpuno neočekivani mjuzikl u Allenovu opusu, rađen po uzoru na klasične holivudske mjuzikle između tridesetih i pedesetih godina. Naslov filma posuđen je od pjesme iz filma 'Horse Feather' braće Marx, čijem se lideru Grouchu odaje posebna počast u jednoj sekvenci, a spomenimo i da je lik mlade Amerikanke u Europi mali hommage velikom književniku Henryju Jamesu.

Uz samog Woodyja, u glumačkoj ekipi nalazi se niz velikih imena, spomenimo samo J. Roberts ('Čelične magnolije', 'Zgodna žena', 'Neprijatelj u krevetu', 'Odbjegla nevjesta', 'Ja u ljubav vjerujem', 'Erin Brockovich'), E. Nortona ('Generacija X', 'Klub boraca', '25. sat', 'Kraljevstvo nebesko'), D. Barrymore ('E. T.', 'Opasne djevojke', 'Charliejevi anđeli' 1 i 2, 'Ispovijedi opasnog uma'), G. Hawn ('Teksas ekspres', 'Hollywoodski frizer', 'Ptica na žici', 'Prevarena', 'Klub prvih supruga'), T. Rotha ('Vincent i Theo', 'Rosencrantz i Guildernstern su mrtvi', 'Pakleni šund', 'Rob Roy', 'Mala Odessa') i N. Portman ('Leon', 'Zvjezdani ratovi', epizode I-III, 'O za osvetu', 'Goyini duhovi'), a tu je Lukas Haas, najpoznatiji po ulozi dječaka u smrtnoj opasnosti u filmu 'Svjedok' Petera Weira.

'Svi kažu volim te' nominiran je za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma (mjuzikl/komedija), te za Europsku filmsku nagradu u međunarodnoj izvaneuropskoj konkurenciji.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...