Zadnja utakmica desetoga kola engleske Premier lige donosi nam dva vrlo zanimljiva suparnika - na svom Hawtornsu West Bromwich Albion će dočekati povratnika u prvu ligu Southampton. Prema svom običaju, WBA najbolje partije pruža na svom terenu, a kako je Southampton najpoželjniji gost lige (četiri poraza na četiri gostovanja), ishod ove utakmice nije teško predvidjeti.

Southampton se sporo i teško adaptira na prvoligaške uvjete - u prvih devet kola sakupili su samo četiri boda i jedan su od najizglednijih kandidata za relegaciju. Ipak, valja reći da Sveci s juga Engleske nisu imali baš ni sreće i da su par puta ove sezone bili blizu bodovima, no Fortuna im je okrenula leđa. Sve u svemu, momčad Southamptona sigurno zaslužuje više bodova nego što ih trenutno ima na računu pa im se možda u jednom trenutku sezone otvori... Southampton je u prijelaznom roku iskrcao oko 40 mil. eura na pojačanja, a najveći dio te svote otišao je na argentinskog veznjaka Gastona Ramireza koji je zbog ozljeda odigrao samo tri utakmice za Svece - u ta tri susreta Ramirez je uspio i zabiti i asistirati pa njegov povratak navijači sa St. Mary'sa željno očekuju. Lošiji dio Southamptona je definitvno obrana koja je u prvih devet kola primila čak 26 golova ili gotovo tri po susretu.

WBA nastavlja s dobrim igrama i ove sezone su već ostvarili nekoliko sjajnih pobjeda - dobili su Everton i Liverpool te imali Man City na konopcima, no Građani su se preko Džeke izvukli. Iskusna i karakterna družina iz predgrađa Birminghama je pravi predstavnik engleskog nogometa i momčad koja skuplja sve više simpatija i respekta diljem Engleske i Europe. Zadnja dva prvenstvena susreta Albionsi su izgubili pa im je protiv Southamptona pozitivan rezultat imperativ.

Kako će Sveci proći na teškom gostovanju kod West Bromwich Albiona, pogledajte na kanalu SportKlub+.