Zadnji susret desetoga kola španjolske nogometne lige odigrat će Getafe i Betis, dva kluba koja neočekivano visoko lete na startu ove sezone. Betis je trenutno peti, a Getafe osmi na tablici Primere, što je priličan napredak u odnosu na prošlu sezonu koju su većinom proveli i završili u donjem dijelu tablice. Betis je i lani dobro startao pa zatim ušao u seriju loših rezultata - ove sezone njihove oscilacije čine se ravnomjernijima...

Getafe je više nego solidan ove sezone, a osim dobrih igara na svom Alfonso Perez Coliseumu, momčad iz predgrađa Madrida sjajno igra i vani - u gostima su svladali Zaragozu i Athletic Bilbao. Ipak, njihov daleko najveći uspjeh ove sezone je domaća pobjeda protiv velikog Real Madrida u drugom kolu, pobjeda koju će dugo pamtiti navijači Getafea i koja bi Real mogla koštati obrane naslova Primere.

U prošlom prvenstvenom kolu i Betis i Getafe slavili su protiv puno uglednijih protivnika - Betis je dobio Valenciu, a Getafe Athletic Bilbao. Tko će se radovati u desetom kolu, pogledajte na kanalu SK Prime.