Engleski prvak Manchester City se nakon prva tri kola u skupini D nogometne LP nalazi u izgubljenoj poziciji. Sa samo jednim osvojenim bodom iz tri susreta Građani imaju još samo teoretske šanse dohvatiti poziciju koja vodi u drugi krug - moraju pobijediti u sva tri preostala susreta i nadati se povoljnom raspletu ostalih utakmica. Prva prilika za pobjedu dolazi im u obliku nizozemskog prvaka Ajaxa s kojim su igrali prije dva tjedna i koji ih je tada nadigrao i pobijedio.

City je poveo u tom susretu preko Nasrija, no Ajax ih je otpuhao početkom drugog dijela - Nizozemci su igrali prebrzo za Citizense i pokazali da je skupina D s pravom prozvana 'skupinom smrti' u kojoj svatko može pobijediti svakoga. Valja reći da City cijele sezone nema sreće s ozljedama - prvo im se ozlijedio Aguero, koji i kad se vratio, nije dostigao pravu formu, a sad im je ozlijeđen i glavni kreator igre Silva. Bez ove dvojice City izgleda kao obična engleska momčad koja igra na silu i bez imaginacije u napadu. Mancini ima problema i s obranom jer su mu trenutno ozlijeđeni Richards, Maicon, Zabaleta i Kolarov pa će talijanski trener morati 'izmisliti' desnog beka.

Citizensi imaju imperativ pobjede, a ni Ajaxu nije svjedeno jer još uvijek imaju solidne šanse za prolazak. City je jači, kvalitetniji i igra na svom terenu, no Ajax je brži i poletniji i može biti vrlo opasan. Hoće li Građani ostati u igri za drugi krug LP, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr