Nakon odigrana tri kola u skupini D nogometne Lige prvaka vodeći sastav je Borussia iz Dortmunda sa sedam bodova, prati ju Real sa šest osvojenih bodova, Ajax ima tri boda, a bogati Man City je u tri susreta sakupio samo bod. Ukoliko Borussia na gostovanju u Madridu ne bude poražena, gotovo sigurno prolazi u eliminacijsku fazu natjecanja.

Prije dva tjedna Real je gostovao na Westfalen stadionu i nije se dobro proveo - madridska momčad nadigrana je u svim elementima igre te je zasluženo izgubila. Gotze, Reus i Lewandowski bili su prebrzi za igrače Reala, a ne treba ni spominjati da su pobjedu željeli vše od Ronalda i društva. Poletna momčad iz Dortmunda nošena hukom osamdeset tisuća navijača nije stala cijelu utakmicu lomeći tempom i intenzitetom Realovce, a u slabi dan Reala bio se uklopio i naš Luka Modrić. No, od tada su prošla dva tjedna tijekom kojih je Real bitno podigao razinu igre, za što je indirektno kriva i Borussia. Naime, u susretu u Dortmundu ozlijedio se Khedira pa je umjesto njega morao ući Modrić. Kako je Khedira izbačen iz stroja na neko vrijeme, Mourinho je odlučio dati priliku Modriću da popuni rupu u veznom redu Reala, a ovaj mu je uzvratio odličnom igrom. S raspoloženim Modrićem igra Reala je postala brža, raznovrsnija i kreativnija, osobito zbog toga što Modrić svojim stilom igre, nogometnom inteligencijom i nesebičnošću sve igrače Reala čini boljima.

Realu bi pobjedom protiv Borussie vjerojatno osigurao drugu fazu natjecanja, no Nijemci su već dokazali da ne respektiraju Real i njegove zvijezde i da se mogu oduprijeti i Ronaldu. Može li Modrić povesti Real do pobjede, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr