Zadnji susret desetoga kola talijanske nogometne lige odigrat će Genova i Fiorentina. Genovezi već pet utakmica ne znaju za pobjedu, a zadnji put su slavili krajem rujna na gostovanju kod Lazia. U zadnja tri domaća susreta Genova je uzela samo dva boda, a s obzirom da im u ovome kolu u goste dolazi Fiorentina koja je u dobroj formi, domaći post Genove mogao bi se još produžiti...

Firentinci su u prošlom kolu pobijedili Lazio i još jednom potvrdili da će ove sezone igrati važnu ulogu u Serie A. Pobijediti Lazio ove sezone nije nimalo lako, no Fiorentina je potpuno nadigrala Rimljane, osobito u prvom dijelu susreta kad je razigrani balkanski ofanzivni tandem Jovetić - Ljajić unosio pomutnju u obranu Lazia - ovaj potonji je zabio i vrlo lijep gol na izmaku prvog dijela. Fiorentina igra vrlo dobar nogomet ove sezone i u ovome trenutku izgleda kao ozbiljan kandidat za mjesta koja vode u europske kupove.

Genova će i ove sezone lutati sredinom tablice - izbjeći će borbu za ostanak u ligi, no nemaju dovoljno snage da bi se probili prema vrhu tablice. Na svom travnjaku Genova igra vrlo ofanzivno i otvoreno pa u njenim domaćim utakmicama i gostujuće ekipe dolaze do dosta prilika za golove - kao u pretprošlom kolu kad je u susretu protiv Rome palo čak šest golova, što je za talijanske prilike zaista puno.

Mogu li Genovezi iznenaditi Jovetića i društvo ili će Fiorentina nastaviti s dobrim igrama, pogledajte na kanalu Arena 1.