Diljem Europe, pa tako i u Španjolskoj, ovoga tjedna su na rasporedu kup susreti. Španjolski nogometni kup ili Copa del Rey stigao je do četvrtoga kola, odnosno šesnaestine finala, a od ove faze natjecanja proboj u naredno kolo ostvaruje bolji u dvije utakmice. Branitelj naslova Barcelona u 4. kolu kupa igra s trećeligašem Alavesom, a prvu utakmicu igraju u gostima.

Alaves je klub iz Baskije, točnije iz grada Vitorie-Gasteiz, poznatijeg po košarci nego po nogometu, koji je u svojoj povijesti proveo desetak sezona u Primeri, a zadnji put su igrali u društvu najboljih prije sedam sezona. Od tada je Alaves igrao u Segundi tri sezone, da bi skliznuo u treći razred španjolskog nogometa. U zadnjem prijelaznom roku Alaves je promijenio gotovo cijelu momčad i čini se da je taj potez bio dobar jer je trenutno vodeća momčad svoje lige.

U susretima kao što je ovaj Tito Vilanova ima mogućnost dati priliku mlađim igračima i onima koji imaju manju minutažu, pa valja očekivati kombiniranu momčad Barcelone. Prilika je to za Montoyu, dos Santosa i još neke igrače iz La Masie da pokažu svoju kvalitetu i nametnu se Vilanovi kao moguće opcije za Barcinu sutrašnjicu...

Koliko može izdržati Alaves protiv pomalađene Barcelone, pogledajte na kanalu Arena 2.