Navigation Content

Ljepota poroka

Ljepota poroka
UTO u 22:31PINKFILM

Lepota poroka

Izvrstan film crnogorskog redatelja Živka Nikolića bavi se sudarom civilizacija i običaja, one crnogorske arhaične, koja živi negdje na kamenjaru i one primorske koja je uslijed vala turizma zauzela potpuno suprotne stavove

INFO

RedateljŽivko Nikolić

GlumciMira Furlan, Milutin Karadžić, Petar Božović, Ines Kotman, Alain Noury, Mira Banjac, Eva Ras

Sažetak

Negdje visoko u crnogorskim brdima još uvijek vlada zakon 'časti i krvi' koji među ostalim nalaže da ukoliko žena prevari muža, muž je treba ubiti maljem.

Mladi bračni par Jaglika (Mira Furlan) i Luka (Milutin Karadžić), vidjevši da njihov kum Žorž (Petar Božović) odlično zarađuje dolje u primorju, odluči okušati sreću. Žorž radi u naturističkom odmaralištu u kojem zaposli Jagliku kao sobaricu dok Luki pronađe posao u solani.

U početku je Jaglika zgranuta golotinjom, no ubrzo joj postane zanimljivo proučavati mladi bračni par kojem je sobarica. Vidjevši da ih rado promatra, a zaintrigirani Jaglikinom sramežljivošću, mladi par Engleza pokušava joj prići.

Jaglikin pogled na odnos muškarca i žene mijenja se otkrivanjem novog svijeta, kao i Lukin, ali u suprotnom smjeru...

Živko Nikolić je žestok i duhovit u prikazu ruralne zaostalosti koja mu daje dovoljno potke da izgradi jednu od najgledanijih komedija na ovim prostorima. Izvrsna glumačka ekipa u kojoj posebno briljiraju Mira Furlan u ulozi Jaglike za koju je osvojila Zlatnu arenu na Pulskom festivalu te Petar Božović u ulozi kuma, okuplja i manje poznata imena te tako u ulozi mladog engleskog para gledamo Ines Kotman, lijepu manekenku koja je ovom jedinom filmskom ulogom postala ikona 80-ih te francuskog glumca Alaina Nouryja (Histoire d'O, Sezona mira u Parizu).

U ostalim ulogama imamo prilike gledati i nasmijati se uvijek izvrsnoj komičarki Miri Banjac te Evi Ras (Ljubavni slučaj ili Tragedija službenice PTT) koja u ovom filmu u ulozi Žorževe žene jedina ima dramatičnu ulogu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...