Navigation Content

Ponoć u Parizu

Ponoć u Parizu

Midnight in Paris

Romantična komedija o obitelji koja putuje u Pariz zbog posla i dvoje mladih zaručnika koji dožive iskustvo koje će im promijeniti živote

INFO

RedateljWoody Allen

Glumci Owen Wilson, Rachel McAdams, Kurt Fuller, Mimi Kennedy, Michael Sheen, Nina Arianda

Sažetak

Gil (Owen Wilson) i Inez (Rachel McAdams) doputovali su u Pariz zajedno s njezinim roditeljima. Iako njegova odluka o braku s Inez ne dolazi u pitanje, sve češće počinje primjećivati kako on i njegova zaručnica imaju različit ukus u mnogim stvarima.

Dok on voli šetati po kiši, ona trči u prvi taksi, a dok on želi istraživati Pariz na svoju ruku, ona vrijeme radije provodi u društvu prijatelja iz Amerike, savršenog i uobraženog Paula (Michael Sheen).

Jedne večeri točno u ponoć Gilu će se dogoditi nešto što se ne može objasniti: naći će se u baru, među ljudima koji se predstavljaju kao Fitzgerald, Man Ray, Hemingway i Picasso. Isprva će se smijati, misleći da se našao u skupini maskiranih šaljivaca, no uskoro će njegovi ponoćni izleti u dvadesete godine postati najvažniji dio njegovih pariških dana.

Možda i zato što je među slavnim umjetnicima i njihova muza, Pablova velika ljubav Adriana (Marion Cottilard), u koju se zaljubljuje preko svih granica, pa i vremenskih...

Woody Allen za scenarij ovog filma osvojio je svog trećeg scenarističkog Oscara (Annie Hall i Hannah i njezine sestre bili su prva dva), a bio je u nominaciji i za režiju, te za najbolji film.

Osim odlično smišljene priče, čiji je glavni junak ponovno manje ili više (neu)uspješan pisac (u ovom slučaju pisac je holuvudski scenarist koji napokon želi napisati nešto zaista dobro), Woody Allen izvrsno je potretirao slavne umjetnike, dajući u grubim krokijima, u jednoj ili dvije rečenice dijaloga, njihova glavna svojstva, od kojih neka i nisu poznata današnjoj publici.

Ponoć u Parizu jedan je od njegova tri filma posvećena lijepim gradovima, prvi je bio Vicky Cristina Barcelona (2008), a najnoviji je Rimu s ljubavlju (2012).

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...