Derbi 13. kola MAXtv Prve lige ujedno je i gradski derbi grada Splita - sastaju se RNK Split i Hajduk. Već i ptice na grani znaju kroz kakvu kalvariju prolazi Majstor s mora - svakoga tjedna pojavljuju se novi 'kosturi iz ormara', odnosno nova dugovanja stižu na naplatu, spasonosni kredit nikako da stigne, a atmosfera je loša svuda osim na tribinama... U prošlom kolu Hajduk je na punom Poljudu izgubio od Istre, no mora se reći da nije igrao loše - stvorili su Bili solidan broj izglednih prilika, no vratar Istrana bio je raspoložen i nesavladiv. Kako sezona odmiče, Hajduk se sve više pozicionira u sredini tablice, no do kraja prvenstva je ostalo još puno utakmica, a razlika između drugog Slaven i šestog Hajduka je samo četiri boda.

U ovoj prijelaznoj sezoni za Hajduk su, na sportskom planu, najvažnije dvije stvari - dohvatiti mjesto koje vodi u 'Europu' te zadržati primat u Splitu ispred Crvenih iz Parka mladeži. RNK Split je jedna financijski stabilna i dobro organizirana ekipa, svojevrsna mješavina iskusnih igrača i talentiranih mladaca poput Rebića koja drži visoku razinu igre, a da im već dugo nisu ozlijeđeni Križanac i Vidić, standardni stoperski par, vjerojatno bi bili i bolje plasirani. Gazda RNK Splita Žužul ima svetu misiju nadmašiti Hajduk i ne libi se sredstava u ostvarivanju tog cilja, no to mu do sad nije uspjelo. U prvom ovosezonskom susretu Hajduk je slavio golom Franka Andrijaševića koji se u nastavku sezone uz Ivana Vukovića, Miju Caktaša te Josipa Radoševića pretvorio u glavnu snagu Hajduka.

Split je iskusniji i ozbiljniji i u ovom trenutku bliže pobjedi, no Hajduk je talentiraniji i poletniji, a njegovi mladi igrači unatoč svim problemima igraju s velikom željom i sportskim elanom. Otkad je ušao u Prvu ligu Split još nije tukao Hajduk, a hoće li uspjeti, ove nedjelje pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr