Navigation Content

Plačljivko

Plačljivko

Cry-Baby

Johnny Depp u nostalgičnoj glazbenoj komediji Johna Watersa, pomaknutoj počasti počecima rocka i tinejdžerskoj subkulturi pedesetih godina prošloga stoljeća

INFO

RedateljJohn Waters

Glumci Johnny Depp, Amy Locane, Susan Tyrrell, Polly Bergen, Iggy Pop, Ricki Lake, Traci Lords

Sažetak

Baltimore, 1954. godine. Cry-Baby Walker (Johnny Depp) vođa je skupine tinejdžera u crnim kožnim jaknama, koji slušaju i sviraju senzualni rock'n'roll i ponosni su na svoje delikventno ponašanje.

'Dobra djevojka' Allison Vernon-Williams (Amy Locane) zaljubi se u Cry-Babyja, što isprva šokira njezinu baku i skrbiteljicu, te razljuti njezinog dečka Baldwina (Stephen Mailer).

Između Cry-Babyja i Allison rađa se ljubav, a Baldwin i njegovi pajdaši napadaju Cry-Babyjevu ekipu...

Kultni maestro nezavisne filmske trash-camp poetike John Walters (Pink Flamingos, Sprej za kosu, Pimp(l)ek) režirao je svoj prvi film u produkciji nekog velikog holivudskog studija. Bila je to ova romantična rock'n'roll satira za studio Universal, film u kojem je Walters odao istodobno iskrenu i parodijsku počast vremenu nastanka nove subkulture predvođene rock'n'roll buntovnicima, vremenu kad se i sam formirao.

Film je prepun uvrnutih karaktera i humora tako karakterističnih za Waltersovu poetiku, ali i neke duboke nježnosti, a suštinski pronosi gotovo konzervativne poruke.

'Plačljivko' je značajan i kao prva velika filmska uloga današnje megazvijezde Johnnyja Deppa (Edward Škaroruki, Ed Wood, Sanjiva dolina, Što izjeda Gilberta Grapea?, Pirati s Kariba 1 i 2), koji je u to doba bio tek zvjezdica popularne tinejdžerske krimi-serije '21 Jump Street', a koji je već prvim filmskim nastupom jasno odredio svoj put. U filmskoj ekipi pojavljuju se i rock legenda Iggy Pop te porno-diva Traci Lords, kojoj je to bio jedan od prvih nastupa u standardnoj kinematografiji.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...