Navigation Content

Tri kraljevstva: Zmajevo uskrsnuće

Tri kraljevstva: Zmajevo uskrsnuće

Saam gwok dzi gin lung se gap

Povijesni spektakl Daniela Leeja temeljen na istinitim događajima iz prve polovice trećeg stoljeća, iz razdoblja nakon dinastije Han, u vrijeme Triju kraljevstava

INFO

RedateljDaniel Lee

GlumciAndy Lau, Sammo Hung Kam-Bo, Maggie Q, Vanness Wu, Andy On, Lung Ti

Sažetak

Kina 228. godine nove ere, nakon sumraka dinastije Han zemlja je razdirana stalnim ratovima u kojima sudjeluju tri kraljevstva koja se bore za nadmoć.

Među vojnicima kralja Liu Beija (Hua Yueh), jednog od vođa dvaju južnih kraljevstava, je i Zhao Zilong (Andy Lau), skroman čovjek iz provincije koji će se ubrzo sprijateljiti s kolegom vojnikom Luo Ping-anom (Sammo Hung Kam-Bo).

Sudjelujući u borbama protiv brojnošću i oružjem nadmoćne vojske samoproglašenog premijera Cao Caoa (Damian Lau), a pod vodstvom mudrog i smirenog stratega Zhugea Lianga (Cunxin Pu), Zhao će se vrlo brzo pokazati hrabrim i sposobnim borcem, te će započeti njegovo napredovanje u vojnoj hijerarhiji.

Kad postane jedan od Pet tigrovih generala, zajedno s Guan Yuom (Lung Ti), Zhangom Feijem (Chen Zhi Hui), Ma Chaom (Menghe Wuliji) i Huangom Zhongom (Wang Hongtao), Zhao će vojsku povesti i u borbu protiv postrojbi svoje posvojene kćeri Cao Ying (Maggie Q)...

Slično godinu poslije snimljenom povijesnom ratnom epu 'Crvena stijena' glasovitog Johna Wooa, i film redatelja Daniela Leeja temelji se na istinitim događajima iz prve polovice trećeg stoljeća, iz razdoblja nakon dinastije Han, u vrijeme Triju kraljevstava.

Dok se John Woo usredotočio na znamenitu bitku kod Crvene stijene, ratnog okršaja iz 208. godine, priča ovog filma zbiva se 20 godina poslije, a površno se temelji na klasičnom romanu 'Romance of the Three Kingdoms' autora Guanzhonga Luoa iz 14. stoljeća. Riječ je o jednom od najvažnijih proznih ostvarenja u povijesti kineske književnosti. Ima znatnih preinaka romanesknog predloška, pa su u film tako uvedeni u romanu nepostojeći likovi naratora i starijeg vojnika Luo Ping-ana.

U svakom slučaju, posrijedi je raskošno producirano i sigurno režirano djelo epskog zamaha, koje obiluje uzbudljivim i stiliziranim akcijskim sekvencama, ali i intrigantnim dramama slikovitih likova. Godine 2009. film je bio nominiran za četiri hongkonške filmske nagrade, a ovjenčan je i Azijskom filmskom nagradom za najbolji produkcijski dizajn.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...