Najjači susret 3. kola Lige prvaka je dvoboj njemačkog prvaka Borussie iz Dortmunda i Reala iz Madrida. Skupina D u kojoj uz ova dva rivala igraju još i Manchester City te Ajax, s pravom je prozvana 'skupinom smrti' jer toliku koncentraciju kvalitete nema ni jedna druga skupina ovosezonske LP. Nakon prva dva kola vodeći je Real sa šest bodova, druga je Borussia sa četiri boda, Man City ima bod, a Ajax je bez bodova. Mlada momčad Borussie je u prošlom kolu imala odličnu priliku odnijeti sva tri boda iz Engleske i baciti u očaj navijače Citya, no Joe Hart je pokazao kvalitetu i spasio Građane od poraza. Situacija u skupini D je tako i dalje ostala otvorena, a Nijemci bi na kraju mogli žaliti za propuštenim prilikama...

U trećem kolu Borussia na svom terenu dočekuje veliki Real koji je zadnjih par tjedana podigao formu i ponovo izgleda vrlo moćno. S raspoloženim Ronaldom Real je jedan od najboljih timova na svijetu, no ako osim Barcelone i Bayerna postoji momčad koja se može igrom suprotstaviti Realu, onda je to Borussia iz Dortmunda. Brzi, pokretljivi i tehnički odlični igrači Borussie igraju nogomet na visokoj razini pa iako u Bundesligi nisu dobro startali, svoju kvalitetu su pokazali u dva susreta LP kad su lako dobili Ajax i potpuno nadigrali Man City na njegovom terenu. Real i Borussia imaju dosta sličan pristup nogometnoj igri - igraju okomito i direktno, a osnovna premisa je što brže stići pred protivnikova vrata te napasti dok obrana nije postavljena. Mlade snage Borussie - Gotze i Reus uz asistenciju našeg Perišića te Lewnadowskog mogu s lakoćom probiti nešto sporiju obranu Reala, pa bi ovo mogao bito vrlo neizvjestan susret u kojem bi moglo biti puno golova.

Borussia će biti 'napaljena' na Real i sigurno će od početka pokušati pritisnuti uglednoga gosta, a hoće li ostvariti prednost ili će izgorjeti u želji, pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.