U skupini E nogometne Lige prvaka za prolaz u eliminacijsku fazu natjecanja bore se Chelsea, Juventus, Shakhtar i Nordsjaelland. Nakon dva odigrana kola Chelsea i Shakhtar imaju po četiri boda, Juventus ima dva boda, a danski sastav je bez bodova. U prošlom kolu Shakhtar je imao odličnu priliku napraviti ključan korak prema prolasku skupine, no nedostajalo im je malo sreće - Ukrajinci su gostovali u Torinu, potpuno nadigrali Juve, no nisu ga uspjeli pobijediti; završilo je s talijanskih 1-1 iako je Shakhtar imao nekoliko 'mrtvih' šansi za pobjedu, a Juve je tako ostao u igri za prolazak. U ovoj skupini će se borba za prva dva mjesta vjerojatno protegnuti do zadnjega kola, a stvari možda budu malo jasnije nakon susreta Shakhtara i Chelsea.

Ukrajinski sastav predvođen našim Srnom već je odavno dokazao svoju vrijednost pa se u ulozi blagog favorita nalazi i u susretu protiv branitelja naslova, Chelsea. Shakhtar igra u odličnoj formi i niže dobre rezultate u svim natjecanjima - u ukrajinskoj ligi ima 11 pobjeda u 11 susreta, bez greške je i u kupu, a jedini gubitak bodova bio im je remi u Torinu. Prvo ime Shakhtara ove sezone je Armenac Mkhitaryan koji zabija kao na pokretnoj traci i to ne samo u klubu - prije par dana zabio je i za reprezentaciju i to talijanskoj obrani. Na razigranog Armenca će obrana Chelsea morati posebno pripaziti, no i Shakhtarovi Brazilci igraju vrlo inspirirano u LP pa će Terry, Luiz i Ivanović imati vrlo težak posao.

Chelsea je iskusan i tvrd i zna igrati velike utakmice, no na Donbas Areni Shakhtar je goropadan i napada bez respekta sve protivnike. Pobjeda u ovom susretu vjerojatno donosi prolazak skupine, a hoće li do nje doći Englezi ili Ukrajinci, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.